Architektonický ateliér Hilpert

Rekonstrukce rodinného domu v Krkonoších Zavřít

Místo: Benecko
Autor: Martin Hilpert
Pozemek: 725 m2
Zastavěná plocha: 160,5 m2
Užitná plocha: 266,3 m2
Hrubý obestav. prostor: 1313,2 m3
Projekt: 2013-14

Projekt přestavby konstrukčně i dispozičně již nevyhovujícího rodinného domu. Úpravou dispozic vzniká dvougenerační dům s bytem prarodičů v přízemí a 2x komerční ubytovací  jednotka v patře.  V suterénu pak vzniká lyžárna a garsonka pro hosty. Hlavní dispoziční změnou bylo oddělení schodišťové haly od zbytku každého podlaží. Předností domu je mimořádná poloha v obci s výhledy do kraje. Jižní expozice a krytí stromovím od severu přispívají k energetickým úsporám v jinak exponované poloze v cca 800 m nad mořem. Projekt dosáhl na dotaci z programu Nová zelená úsporám.